PvdA Buren in gesprek …

14 maart 2018

Ellen van Dam en Karel de Raat stonden vandaag op de markt in Maurik. Ze gingen met verschillende mensen in gesprek. Om te horen wat er leeft. Immers, Buren maken we samen.

                   

Belinda van de Linden van de ‘Spitsmuisjes’ vraagt zich bijvoorbeeld af waarom de leges voor gastouderschap van €400 naar € 530 Euro is gegaan. In Tiel is het gratis. Veel geld voor een gastouder.

Diederik komt oorspronkelijk uit Rijswijk en al jaren vrijwilliger bij SCR. Hij zou graag meer steun zien voor sportverenigingen. Vooral de kleinere. De regeling jeugdsport kent hij maar dat is ook een drempel. Het is ook moeilijk om kinderen binnen te halen omdat ze allemaal maar willen gamen.

Verder zou Diederik met z’n vrouw en twee kleine kinderen liever in Rijswijk zijn gebleven maar daar is bijna geen verloop in de sociale huurwoningen. Voor lage inkomens is het moeilijk om aan een woning te komen.

Nel en Gerrie wilde het graag over het klokhuis hebben. Het Klokhuis moet open blijven. Lekker centraal, makkelijk te bereiken met een rollator of scootmobiel. Verder maken Nel en Gerrie zich zorgen over het afpakken van WMO uren. Hoe krijg je ze weer terug? Het is allemaal al moeilijk genoeg.
Nel en Gerrie wilden alleen met de rug op de foto maar wel met de rode portemonnee. Grote lol.

Bij Hilma en de buren op de Goudplevier waren geen kandidatenlijsten bezorgd. Ze wilde eigenlijk niet stemmen maar gaat nu toch de kieswijzer invullen. Ellen heeft direct burgerzaken gebeld en die zouden bij de bezorger informeren.

Zaterdag staan er weer PvdA-ers in de kernen. Ze luisteren graag naar u.

 

In aanloop naar de verkiezingen op 21 maart 2018 gaan de kandidaten van de PvdA Buren in gesprek met inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties. Een aantal hiervan publiceren we hier en op Facebook. Wil je ook in gesprek met één van de PvdA-kandidaten? Stuur dan even een mailtje.

Andere gesprekken nalezen? Ze staan hier.