PvdA Buren in gesprek met …

22 februari 2018

Mensen kunnen voor een klein bedrag het hele jaar boeken lenen. Jongeren tot 18 jaar lenen zelfs gratis. Ook nieuwe, pas verschenen boeken. Karmac stimuleert het lezen van jong en oud. Paula Polman spreekt met Theo Doreleijers van Karmac Bibliotheek Services.

bibliotheek lienden

“Mensen vinden het heel fijn dat ze hier kunnen komen lenen en kunnen kijken welke boeken we hebben.” Karmac spant zich ook in om jonge kinderen en ouders te bereiken. Theo: “Voorlezen is zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. We doen mee aan BoekStart. Dan geven we bonnen, die de gemeente stuurt aan jonge ouders. Voor de bon krijgen ze een mooi koffertje met voorleesboek en cadeautjes in ruil voor lidmaatschap van de bibliotheek.” Op dat moment komt Frederike binnen met piepjonge dochter Merle en neemt het koffertje in ontvangst. Theo: “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.”

Agnes Lubberink werkt met veel plezier als vrijwilliger bij Karmac vanaf het begin. “Ik ben dol op lezen en vind het leuk om mensen hier wegwijs te maken. Ook ouderen bij de grote letterboeken.”

Met steun van de PvdA kwam de bibliotheek in Lienden. Karmac hoopt op een mooie verdere toekomst in Lienden en de service voor de steunpunten in Buren, Maurik en Beusichem. Die toekomst is onzeker. Het contract loopt tot 1 juli 2018 en dan beslist de gemeente over het vervolg. Het zou erg jammer zijn als mensen de bibliotheek in Lienden zouden moeten missen, of de service voor actuele boeken bij de steunpunten. Het mooiste zou het zijn als de bibliotheek gecombineerd kan worden met een grote leestafel. Een mooi ontmoetingspunt, want er is best veel eenzaamheid.

Wil je meer weten over Karmac, kijk dan hier.

 

In aanloop naar de verkiezingen op 21 maart 2018 gaan de kandidaten van de PvdA Buren in gesprek met inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties. Een aantal hiervan publiceren we hier en op Facebook. Wil je ook in gesprek met één van de PvdA-kandidaten? Stuur dan even een mailtje.

 Andere gesprekken nalezen? Ze staan hier.