PvdA Buren in gesprek met …

17 maart 2018

Annie Benschop in gesprek met de kookvrijwilligers van de Buurtkeuken in Lienden. Sinds een aantal maanden koken vrijwilligers een heerlijk 3-gangen menu voor inwoners van Lienden, Ingen en Ommeren.

Afgelopen maandag hielp Annie Benschop mee met koken. Vijf vrijwilligers bereidden heerlijke verse gerechten voor een groep van ongeveer 35 inwoners, tien mensen van de dagopvang en de rest uit de omgeving.

Het menu bestond uit kippensoep, nasi met gehaktballetjes in saté saus en Indische cake met ijs. Het is gezellig met elkaar te koken en te eten. Iedereen doet mee. Om 12 uur ’s middags hadden de vrijwilligers de tafel gedekt en kon het eten worden geserveerd.

De mensen aan tafel zijn blij met dit initiatief. Samen eten en elkaar ontmoeten is gezelliger dan alleen aan tafel zitten en alleen voor jezelf koken.

Annie Benschop: ” Ik vond het leuk, gezellig en leerzaam om mee te doen en kan het iedereen aanraden eens een keer mee te helpen met koken. Het is mooi om te ervaren dat deze vrijwilligers zo enthousiast zijn om voor anderen iets moois te doen.”

De buurtkeuken wordt gesponsord door de Jumbo in Lienden, waardoor men tegen een klein bedrag mee kan eten. Zo kan iedereen meedoen.

Iedere maandag en vrijdag kun je hiervoor terecht in het Huis van Lienden, Blommeland 14 in Lienden. Wilt u komen eten, aanmelden als vrijwilliger of meer weten, bel dan nummer 0344-604165 of mail naar dvblommeland@stzdb.nl

 

In aanloop naar de verkiezingen op 21 maart 2018 gaan de kandidaten van de PvdA Buren in gesprek met inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties. Een aantal hiervan publiceren we hier en op Facebook. Wil je ook in gesprek met één van de PvdA-kandidaten? Stuur dan even een mailtje.

Andere gesprekken nalezen? Ze staan hier.