Door op 24 mei 2017

Afscheid Mark Hofman en installatie Martin Overheul

Tijdens de raadsvergadering van 23 mei jl. is afscheid genomen van Mark Hofman als gemeenteraadslid van de PvdA en werd Martin Overheul geïnstalleerd als zijn opvolger.

 

Onder grote belangstelling van familie en vrienden werd Mark Hofman in woord en daad gelauwerd. Door burgemeester en fractievoorzitters van alle partijen werd Mark geroemd om zijn inhoudelijke en krachtige debat maar tevens aandacht voor de onderlinge relatie. De burgemeester zette dit kracht bij door Mark de versierselen op te spelden behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een meer dan passende waardering na meer dan 15 jaar raadswerk.

Mark zou Mark niet zijn als jij de gelegenheid zou laten passeren om een inhoudelijke boodschap achter te laten voor zijn oud-raadsleden. “Volksvertegenwoordiger zijn is het meest eervolle ambt dat er is” vertrouwde hij toe. Een inhoudelijke zorg over de vertegenwoordiging van datzelfde volk had Mark ook: “als inwoners zich niet meer verbonden en vertegenwoordigd voelen, valt saamhorigheid weg”.

Bij die vertegenwoordiging van het volk zit het met opvolger Martin Overheul wel goed. Direct na zijn installatie mocht hij meteen aan de bak met zijn ‘maiden speech’ over de leefomgeving.

Na alle plichtplegingen namen Martin en Mark, onder druk van de burgemeester die door wilde met de vergadering en driftig met zijn voorzittershamer tikte, toch even tijd om met fractievoorzitter Maaike Baggerman en afdelingsvoorzitter Daan Russchen op de foto te gaan om dit gedenkwaardige moment vast te leggen.

Martin, heel veel succes de komende periode.

Mark, zeer veel dank voor alles wat je voor de PvdA de afgelopen jaren hebt gedaan. Je toespraak is ons uit het hart gegrepen. Je was een fantastische volksvertegenwoordiger!