Door op 16 februari 2014

15 februari: Buurten in Ommeren, Ingen en Lienden

foto (6)

Op zaterdag 15 september hebben we een start gemaakt met ‘buurten’ in straten, lanen, steegjes en pleinen in onze gemeente.

Huis-aan-huis, deur-aan- deur in Ommeren, Ingen en een deel van Lienden. Overal een persoonlijk gesprek aan de deur en de verhalen van inwoners van onze gemeente op de folder. We voerden mooie gesprekken met mensen. Vaak werd ‘lief en leed’ gedeeld bij de voordeur en in een aantal gevallen werden we zelfs letterlijk aan de keukentafel uitgenodigd.

Wat weer opnieuw duidelijk werd is dat de gemeente haar kracht niet hoeft in te zetten maar de kracht uit mensen moet halen. Onze inwoners hebben ideeën, hebben ambitie en hebben de mooie wil om er met elkaar iets van te maken. Helder werd dat de samenleving er in onze gemeente de afgelopen jaren niet warmer op is geworden. Het afbouwen van ondersteuning aan initiatieven en verenigingen dat duwtje in de rug net nodig hebben was een veel voorkomend gesprekonderwerp. Daarnaast spraken we vanzelfsprekend met mensen over de ontwikkelingen aan de zorg. Beschikbaarheid van goede zorg voor alle mensen in onze gemeente is een veelgehoorde zorg. Maatschappelijke- of inkomenspositie mag niet bepalend zijn of je op de juiste zorg mag of kan rekenen. Budgetten voor zorg dienen voor zorg en samenleving te worden ingezet. Daarover maken mensen zich oprecht zorgen. Voor ons campagneteam was de dag inspirerend en versterkte ons collectief.

Halverwege de dag dronken we met elkaar een kop koffie bij ’t Hoekje (van Esterik) in Ingen en we sloten de dag af met een heerlijke kop erwtensoep bij Annie Benschop. Een prachtige eerste campagnedag waaraan we vrijdagavond een vervolg geven in Lienden.